סא״ל (במיל') אריאל יוחנן – מג״ד צנחנים במלחמת לבנון השנייה הבין אחרי שירות צבאי קרבי משמעותי, כי הצבא מצטיין באימון חיילים להפוך להיות לוחמים אמיצים, אבל לא מקדישים מספיק, לדבר על מה עובר על לוחמים ולוחמות במהלך שירותם הצבאי. הוא הציע לצבא להקים סדנאות ומסעות לעיבוד השירות הקרבי בצה"ל ומניעת פוסט טראומה. בשנת 2022 הוא אף זכה בפרס הרמטכ"ל על התוכנית.
מאז שהחלו מסעות 'בחזרה לעתיד' במנהלת שער לעתיד ובשיתוף עמותת מומנטום, מגיעים בכל שנה 8000 לוחמים ולוחמות למסעות עיבוד לחימה. על בסיס המסע הוקם מערך העיבוד בחירום בו טופלו כ-135,000 חיילים ומפקדים שלחמו במלחמת ״חרבות ברזל״ בסדיר ובמילואים.
"יש שינוי בתפיסה ובאקלים גם בתוך צה"ל, מפקדי חטיבות וגדודים מבקשים סדנאות עיבוד לחימה ללוחמים ולוחמות שלהן, כי הם מבינים את החשיבות העצומה, לפתוח דברים ולדבר במסגרת הצוות, המחלקה ואפילו הפלוגה".
"בשנים האחרונות היחידות הלוחמות בצה"ל עבורות מהפכה שקטה, לומדים לדבר על רגשות, אתגרים וקשיים ולא רק כתחקיר מבצעי. אנחנו רואים איך החוסן של הלוחמים עולה. נגמרו הימים בצבא שאסור לבכות ולהראות רגשות, אנחנו לוחמים אבל לא רובוטים, אנחנו יודעים להילחם אבל גם לדבר על מה קורה אחרי מבצע, לתקשר רגשות אנושיים כמו פחד ומוות. השיחות בתוך היחידות מחזקות את הלוחמים ולא מחלישות אותם. מאפשרים לאנשים להיות אנושיים בתוך סיטואציות קשות מאוד".