אודות הגשר

פודקאסט הגשר – מדברים פוסט טראומה


בואו נדבר על פוסט טראומה צבאית – נפגוש א.נשים | נתחבר לסיפורים | נצמח מתובנות | נשבור את מחסום הבושה והעיקר לא להתמודד עם זה לבד.

מפגשים וראיונות עם מומחים לטראומה לצד אנשי ונשות כוחות הביטחון שנחשפו לאירועים מטלטלים בשירותם הצבאי ומביאים את סיפורם של מתמודדי פוסט טראומה הצבאית. יחד עם כלים מעשים להתמודדות לצמיחה מתוך הטראומה, לשבור את מחסום הבושה ולקבל סיוע ותמיכה.

בישראל עשרות אלפי מתמודדי פוסט טראומה על רקע צבאי וביטחוני, בעקבות אסון 7.10 ומלחמת עזה צפויים עוד עשרות אלפי אנשים לסבול מתסמיני פוסט טראומה.

את פודקאסט ‘הגשר’ מנחה הדר כהן, איש תקשורת, מרצה, מנטור של פצועי צה”ל, יועץ  לסטארטפים, מביא מניסיון חייו אחרי מסע של עשרים שנה בהתמודדות עם פוסט טראומה על רקע צבאי

אתר ‘הגשר’ צבר פופולאריות רבה בקרב אוכלוסיית פצועי צה”ל ובני משפחותיהם, רבים מהם צורכים בו תוכן עם כתבות אקטואליות, מדריכי שירותים, סיוע ותמיכה לצד שיתופי פעולה עם אגף השיקום במשרד הביטחון, ארגון נכי צה”ל, עמותות ארגונים ועוד. פרקים נבחרים עולים במסגרת שיתוף פעולה בערוץ הבריאות ב’וואלה’.

הראיונות עולים בכל האפליקציות הפודקסטים, לצד פרסום הראיון ביו טיוב ומופצים ברשתות החברתיות ובקבוצות וואטסאפ סגורות עם אלפי משתמשים.

בישראל כ 60 אלף נכי צה”ל, מהם כ- 8,500 מוכרים עם פוסט טראומה PTSD. על פי נתוני משרד הביטחון במהלך 2022 הוגשו למעלה מ-4,200 בקשות להכרה, עלייה של 30% מ-2021. 

מאז מתחילת המלחמה ב-7 באוקטובר ועד היום, נקלטו 7,209 פצועות ופצועים באגף השיקום. 95% מהם גברים משרתי מילואים עד גיל 30.

30% מהפצועים פיתחו תגובות נפשיות שונות. עבור 1,227 מהם, הפציעה הנפשית היא הפציעה העיקרית עימה הם מתמודדים.

 

הדר כהן – איש תקשורת ותיק, מתמודד כבר 20 שנה
עם פוסט טראומה משירותו הצבאי כצלם ביחידת דובר צה"ל.

שוברים את מחסום השתיקה

הסיפורים האישיים

ארגוני הסיוע

הפרק השבועי